Articol

GPS GSM/GPRS Tracker TK-103 - Prezentare

Odata cu cresterea parcurilor auto si a preturilor autoturismelor a aparut si necesitatea monitorizarii autoturismelor atat pentru siguranta lor cat si pentru o eficientizare cat mai buna a costurilor. Pentru a veni in intampinarea acestor cerinte Autoimprove a introdus pe piata sistemul de urmarire GPS/GSM/GPRS Tracker. In randurile de mai jos vom incerca sa va familiarizam cu principalele functii ale acestui aparat.


GPS Trackerul comercializat de firma noastra este un aparat pe cat de complex pe atat de simplu de instalat si operat. Dispozitivul funtioneaza atat in mod GSM(comenzi si apeluri normale in retea) cat si in mod GPRS(trimitere de date catre servere de monitorizare).


Dispozitivul vine dotat cu toate componentele necesare si necesita doar conectarea catorva cabluri pentru a deveni operational. Dupa cuplarea doar a tensiunii de alimentare, acest dispozitiv va deveni activ iar daca va avea si cartela sim introdusa(cartele trebuie sa aiba pinul dezactivat si casuta vocala de asemenea dezactivata) va permite urmarirea pozitiei autoturismului.


GPS GPRS GSM Tracker TK-103

Interogarea pozitiei autoturismului se realizeaza foarte simplu prin simpla apelare a numarului dispoztivului. In urma apelului, dispozitivul va respinge si va trimite un sms catre numarul ce a initiat apelul. SMS-ul contine date despre starea dispozitivului(nivel baterie, nivel semnal, viteza de deplasare) si un link in Google Maps ce indica pozitia autoturismului.


Urmarirea miscarii autoturismului se poate face si automat prin setarea dispozitivului(setari in sms). Astfel prin simple comenzi dispozitivul poate trimite in mod regulat sms u pozitia sa cat si sa avertizeze daca autoturismul s-a miscat, daca a iesit dintr-un perimetru prestabilit sau daca a depasit o viteza prestabilita.


GPS GPRS GSM Tracker TK-103

O atentie sporita a fost data de asemenea securitatii dispozitivului. Astfel aparatul poate autoriza maxim 5 numere de telefon ce il pot apela si de asemenea are o parola pentru fiecare comanda sms. Daca dispozitivul are autorizat un anumit numar de telefon el va raspunde numai comenzilor venite dinspre acel numar.


In cazurile de urgenta majora(furt auto, tentativa de furt sau talharie, accident) dispozitivul este dotata u un releu ce poate intrerupe alimentarea cu carburant sau orice alt circuit dorit. De asemenea este prezent si un buton de panica ce va alerta orice numar autorizat asupra pericolului.


O functie de asemena utila este monitorizare conversatiilor cu ajutorul microfonului aparatului. Astfel dispozitivul poate fi onfigurat ca in loc sa inchida si sa furnizeze coordonatele sa raspunda si sa se poata asculta conversatiile din raza lui.


Configurarea dispozitivului in mod GPRS va permite utilizatorului sa monitorizeze miscarea dispozitivului pe internet prin serviciile online de tracking (in curand va fi disponibila o platforma dedicata).


TK-103B este un dispozitiv complex si ajuns la maturitate. Functiile de care dispune sunt in numar foarte mare iar in acest articol am trecut in revista doar cateva dintre ele.


GPS Trackerul TK-103 vine insotit de cablajele necesare, buton panica, releu intrerupere, microfon, antena gps, antena gsm, cd, manual. Functioneaza in toate retelele si consuma foarte putin curent in stand-by. Are baterie de back-up in cazul in care este deconectat voit de la bateria masinii.


COPYRIGHT: Continutul acestui site (articole, fotografii, descrieri, caracteristici, forma de prezentare) nu poate fi reprodus sau utilizat fara acordul in scris al proprietarului acestui site.


Categorii