Articol

Interfete multimedia Audi si BMW - Prezentare

Sistemele de navigatie si multimedia au devenit omniprezente pe masinile din noua generatie si odata cu ele dorinta de a le tine updatata si tine in pas cu noile tehnologii. De cele mai multe ori aceste sisteme sunt limitate si nu ofera utilizatorului toate mijloacele necesare de operare. In astfel de cazuri intervin interfetele multimedia(video/audio).


Interfetele multimedia permit conectarea unor diverse echipamente, cu iesiri analogice sau digitale, la ecranele sistemelor de navigatie a autoturismelor. In randurile de mai jos vom face o scurta descriere a interfetelor destinate sistemelor prezente pe autoturismele BMW si Audi.


Interfata multimedia video este dotata cu conectori identici cu cei ai masinii si permite o simpla conectare, fara improvizatii, la ecranul masinii. Odata conectata, interfata va permite conversia semnalelor video analogice sau RGB in semnale digitale ce pot fi procesate de sistemul video al masinii.


Interfata video Audi

Printre dispozitivele uzuale ce se pot conecta la interfetele video pot fi enumerate: dvd playere, multimedia playere, tunere tv, camere video de mers inapoi, etc.


Interfetele dispun de cele mai multe ori de cel putin doua intrati, permitand conectarea a minim doua dispozitive. Aparatele astfel conectate la interfata multimedia vor putea distribui semnalul video pe ecranul masinii crescand capacitatile multimedia ale sistemelor de navigatie.


Interfata audio Audi

Dupa cum am mentionat si mai sus, interfetele permit si conectarea camerei de mers inapoi. Aceasta optiune poate fi activata automat iar odata comutata masina in mers inapoi, imaginea camerei va fi prezenta pe ecran.


De cele mai multe ori comutarea surselor video se realizeaza din butoanele sistemului de navigatie iar in anumite cazuri se pot controla si sursele de semnal din aceleasi butoane.


Pentru autoturimele Audi produse in perioada 2005-2010 este nevoie de cele mai multe ori si de o interfata audio. Aceste autoturisme sunt dotate cu fibra optica iar semnalul audio analogic trebuie convertit si transmis pe fibra optica a masinii.


Interfetele se instaleaza in paralele cu sistemul multimedia si de navigatie al masinii si astfel nu perturba in nici un mod functionarea acestora. Datorita conectorilor identici cu cei originali, revenirea la dotarile standard se face far aprobleme si foarte repede.


Interfetele video funtioneaza atat in sistem PAL cat si NTSC si dispun de asemenea de intrari video RGB.


COPYRIGHT: Continutul acestui site (articole, fotografii, descrieri, caracteristici, forma de prezentare) nu poate fi reprodus sau utilizat fara acordul in scris al proprietarului acestui site.


Categorii